Vergelijkend warenonderzoek

Gepubliceerd op 5 juli 2021 om 19:45

Lang leve sites als Sexjobs.nl. Anders zouden Jewel en ik elkaar nooit hebben ontmoet. Nou ligt u daar waarschijnlijk niet wakker van, maar dan zou ik al mijn leuke ervaringen niet met u hebben mogen delen. Inmiddels heb ik dat al enige tientallen malen mogen doen. Ik vertel geen groot geheim als ik beken niet alleen ook wel eens op een oproep te hebben gereageerd, maar er zelf ook weleens eentje te hebben geplaatst.

Ondeugend en onderzoekend als ik ben, ben ik dan ook benieuwd vanuit welke hoek het meeste op mijn oproepen gereageerd wordt. Ik heb ooit oproepen geplaatst in de categorieën: Man zoekt Vrouw, Man zoekt Stel, Exhibitionisme en Buitensex. Ook ben ik ook wel eens op Cuckolding verschenen. Het leuke van een site als Sexjobs is dat je via jouw account precies kunt zien hoe vaak jouw oproep is bekeken. Dat kun je ook van jouw ‘conculega’s’ zien.

Dan vallen mij een aantal zaken op. Zo scoren de oproepen waarbij de man zijn ‘wapentuig’ etaleert qua bezoeken niet aanmerkelijk veel hoger dan oproepen waarbij vooral het trefwoord en de tekst aangeven wat het aanbod precies inhoudt. Persoonlijk heb ik gemerkt dat mijn oproep, waarbij ik geen ‘vleeswaren’ in de aanbieding gooide, maar bijvoorbeeld een aantal afbeeldingen van vuurwerk opvallend goed scoorde.

Dat is vaak nu net de kunst. Is iemands belangstelling op basis van de afbeelding of het trefwoord gewekt dan wordt de oproep zelf ook wel gelezen. Mij is bovendien opgevallen dat het percentage mannen dat als ‘dame’ zegt te reageren met kop en schouders boven alle andere categorieën uitsteekt. In eerdere blogs sprak ik mijn medelijden met hen al uit. Ooit solliciteerde ik op een functie, waar honderden gegadigden op zouden gaan solliciteren.

Wat moest ik doen om in zo’n massa nog op te vallen? Ik heb gekozen voor een kleur briefpapier die pijn deed aan je ogen! De commissie moet gedacht hebben dat wie dat durft wel heel sterk in zijn schoenen moest staan. Ik heb de baan gekregen. Bovendien is het ook niet zo dat nieuwe oproepen aanmerkelijk vaker bekeken worden dan die al langer op de site staan.

Sterker nog; naarmate een oproep langer openstaat, zie je na verloop van tijd weer een stijging van het aantal views. Het regelmatig ‘verversen’ lijkt dus niet zoveel zin te hebben. Als single man op zoek naar vertier en avontuur blijk ik het beste bij de stelletjes te liggen. Niet alleen trek ik uit die categorie veruit de meeste reacties, maar ook in veruit de meeste gevallen zit achter een ‘Dave en Irma’ of ‘Esther en Paul’ ook daadwerkelijk een stel.

Het lijkt erop dat het betrouwbaarheidspercentage in die doelgroep met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Houdt dat ook automatisch ik dat ik binnen de categorie ‘stelletjes’ als een konijn tekeer kan gaan? In principe zou dat wel mogelijk zijn, maar er bestaat ook nog zoiets als een persoonlijke klik. Niet altijd en zeker niet perse voor wat betreft iemands uiterlijk.

Ik behoor tot de categorie mannen die, als hij tijdens het vrijen met een dame haar eens in de ogen kijkt, niet in twee grote niet-begrijpende zwarte gaten wil kijken. Ik vind een geestelijke aantrekkingskracht minstens zo belangrijk als de fysieke. Zelfs bij een eenmalig contact. Bovendien heb ik een soort van zesde zintuig ontwikkeld voor situaties waarbij de vrouw niet geheel vrijwillig in het verhaal terecht is gekomen.

Gevallen waarin vooral het genot van de man eruit bestaat dat zijn partner seks heeft met een andere man. In dat geval krijg ik het gevoel met een vrouw als ‘lijdend voorwerp’ te maken te hebben. Ik verdwijn dan uit de vergelijking. Adverteren en reageren blijft vergelijkbaar met de hoofdprijs in de Staatsloterij. Het aantal ‘nieten’ is immens veel groter dan het zeer beperkte aantal loten, waarop wel een prijs valt.

Ach, misschien moet je de Wet op de Kansberekening ook helemaal niet op deze sector los willen laten. Seks moet vooral leuk, lekker en vrijwillig zijn. Die enkele keer dat dat ook echt het resultaat is van al die oproepen en reacties, maken al die ‘nieten’ nog steeds alleszins te verdragen.